به نظر می رسد که شکر به عنوان گرگ بد بزرگ در رابطه با سلامتی شهرت پیدا کرده است. ما در مورد مطالعات متعددی گزارش دادهایم که مصرف شکر را با افزایش سن، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و حتی سرطان مرتبط میدانند. چنین تحقیقاتی منجر به این شده است که بسیاری از کارشناسان بهداشت در سراسر جهان خواستار کاهش مصرف شکر توصیه شده باشند و برخی می گویند که باید شکر را به طور کامل قطع کنیم. اما آیا واقعا برای سلامتی ما مضر است؟
انواع مختلفی از جمله گلوکز، فروکتوز، لاکتوز، مالتوز و ساکارز وجود دارد.برخی از این قندها مانند گلوکز، فروکتوز و لاکتوز به طور طبیعی در میوه ها، سبزیجات و سایر غذاها وجود دارند. اما بسیاری از غذاهایی که ما مصرف میکنیم حاوی قندهای «اضافهشده» هستند – شکری که خودمان به محصول اضافه میکنیم تا طعم یا شکری را که تولیدکننده به محصول اضافه کرده است، افزایش دهیم.
رایج ترین منابع قند افزوده شامل نوشابه، کیک، پای، شکلات، نوشیدنی های میوه ای و دسرها است. فقط یک قوطی کولا می تواند تا 7 قاشق چایخوری شکر اضافه شده داشته باشد، در حالی که یک تخته شکلات با اندازه متوسط می تواند تا 6 قاشق چایخوری شکر داشته باشد.
این قندهای اضافه شده است که به عنوان عاملی برای بسیاری از مشکلات سلامتی ذکر شده است. در دسامبر 2014، MNT در مطالعهای در مجله Open Heart گزارش داد که قندهای افزوده شده ممکن است خطر فشار خون بالا را افزایش دهد، حتی بیشتر از سدیم. و در فوریه 2014، مطالعهای به رهبری مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) مصرف قند افزوده بالا را با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی (CVD) مرتبط کرد.
یک مطالعه در سال 2020 منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند باعث افزایش وزن در کودکان و بزرگسالان می شود، در حالی که یک مقاله مروری از سازمان بهداشت جهانی (WHO) اشاره می کند که افزایش مصرف این نوشیدنی ها مرتبط است. با افزایش چاقی